MASKNE: Τι είναι και πώς να τo αποφύγετε;

MASKNE: Τι είναι και πώς να τo αποφύγετε;

Η πανδημία του νέου κορωνοϊου SARS-CoV-2  εκτός από τις φοβέρες επιπτώσεις που ελλοχεύει στην υγεία των ανθρώπων,  έχει επιφέρει αλλαγές και στην καθημερινότητα καθώς επιβάλλεται η χρήση μάσκας για την ασφάλεια μας. Το φαινόμενο MASKNE  παρατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό, από την ιατρική κοινότητα τον Μάρτιο 2020 και προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων Mask+Acne, υποδεικνύοντας την ακμή λόγω της συχνής χρήσης μάσκας.

Κατά το παρελθόν το φαινόμενο αυτό, MASKNE , εντοπιζόταν περισσότερο σε λειτουργούς υγείας εξαιτίας της φύσης του επαγγέλματος τους που επιβάλλει την εκτεταμένη χρήση μάσκας, καθώς και σε αθλητές  λόγω της συχνής εφίδρωσης σε περιόδους  έντονης  προπόνησης.

Τι συμβαίνει στο δέρμα με MASKNE;

Πρόκειται για ένα φαινόμενο μηχανικής ακμής, το οποίο προκύπτει από την τριβή της μάσκας στο πρόσωπο και μπορεί είτε να δημιουργήσει νέα σπυράκια, είτε να επιβαρύνει την ακμή που προϋπήρχε στα σημεία γύρω από τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι. 

Η MASKNE αφορά μόνο τα λιπαρά δέρματα;

To MASKNE ΔΕΝ εμφανίζεται μόνο στις λιπαρές επιδερμίδες. Και τα κανονικά ακόμη και τα ξηρά δέρματα μπορούν να εκδηλώσουν συμπτώματά της.

 

Πώς μπορείτε να προστατέψετε το πρόσωπό σας από το νέο είδος ακμής “Maskne”;

1.Επιλέξτε την κατάλληλη μάσκα για εσάς. Οι ειδικοί υποδεικνύουν τη χρήση 100% βαμβακερής μάσκας πολλαπλών χρήσεων, ώστε η επιδερμίδα να αναπνέει. 

2.Αλλάζετε συχνά τη μάσκα σας. Είτε επιλέξετε μάσκα πολλαπλών χρήσεων, είτε μίας χρήσης, είναι απαραίτητο να τη φοράτε μόνο όταν είναι καθαρή. 

3.Ελαττώστε τη χρήση προϊόντων μακιγιάζ. Η συχνή χρήση προϊόντων μακιγιάζ στα σημεία επαφής του προσώπου με τη μάσκα, όπως είναι για παράδειγμα το foundation και το concealer, ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά το φαινόμενο της ακμής.

4.ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ! Ακολουθήστε μία αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης με τα ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ! Είναι απαραίτητο να ανακαλύψετε τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, σε συνεργασία με κάποιο δερματολόγο ή αισθητικό. Οι ειδικοί συνιστούν την αποφυγή χρήσης προϊόντων με συστατικά όπως οξέα ή ρετινόλη, τα οποία ενδεχομένως να επιβαρύνουν το πρόβλημα. 

 

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ by FREZYDERM

Ο μόνος τρόπος να προλάβουμε ή να αντιμετωπίσουμε τα «σημάδια» της MASKNE στο δέρμα μας είναι η προσαρμοστικότητα. Προσαρμόζοντας την καθιερωμένη μας ρουτίνα περιποίησης στις νέες ανάγκες μας με μικρές εμβόλιμες αλλαγές, θα μπορέσουμε να καταπραΰνουμε το δέρμα μας από ερεθισμούς, να επαναφέρουμε την υγιή λειτουργία και τη σωστή δομή του και να το νιώθουμε σταθερά άνετο και γεμάτο ευεξία, ακόμη και μέσα σε μία καθημερινότητα με εκτενή χρήση μάσκας.

Τώρα, για παράδειγμα, είναι η ιδανική στιγμή να επιλέξουμε ένα καθαριστικό προϊόν που θα μας προσφέρει επιπλέον και καταπραϋντική δράση, αφού το δέρμα μας ερεθίζεται ευκολότερα. Τώρα επίσης χρειάζεται να ανακουφίζουμε συχνά μέσα στη μέρα το δέρμα μας που τόσες ώρες κάτω από τη μάσκα ιδρώνει, αφυδατώνεται και «μας τραβάει». Το Micellar Water είναι ιδανικό και για τα δύο, αφού διαθέτει ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση, κατάλληλη ακόμη και για το πιο ευαίσθητο, δυσανεκτικό δέρμα. Στην πρωινή και βραδινή μας ρουτίνα, εντάσσεται τέλεια ως καθαριστικό και προϊον ντεμακιγιάζ με ανακουφιστική δράση από τους ήπιους ερεθισμούς και στη διάρκεια της μέρας χρησιμοποιείται αποτελεσματικά ως καταπραϋντική λοσιόν, όσες φορές νιώσουμε ότι τη χρειάζεται η επιδερμίδα μας. Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματός μας, αποτελεί λύση must κατά της MASKNE.

Τώρα όμως είναι και η κατάλληλη στιγμή για μία συμπληρωματική περιποίηση που θα δώσει νέα «πνοή» στο δέρμα που ασφυκτιά κάτω από τη μάσκα. Ο Ορός Αναζωογόνησης της FREZYDERM οξυγονώνει τα κύτταρα του δέρματος επαναφέροντας τα ποσοστά οξυγόνου που χρειάζεται για να παραμείνει φρέσκο και λαμπερό. Λίγες σταγόνες χρειάζονται μόνο, πριν από την καθημερινή μας κρέμα και η επιδερμίδα ανακτά τη χαμένη της ζωντάνια.

Η εποχή MASKNE είναι εδώ με νέες προκλήσεις αλλά δεν θα της επιτρέψουμε να πάρει τα ηνία στην επιδερμίδα μας. Συνεχίζουμε την καθημερινότητα με μάσκα αλλά δεν συνεχίζουμε με συμπτώματα ακμής και ερεθισμούς. Mask Yes, MASKNE #not